Открий разликите! И приликите…

Автор: Александър Димитров

sashkin_baby   Скъпи мои приятели, позволявам си да ви наричам така, защото ви приемам като такива… Или поне се надявам да сте ми приятели… А дори да не сте, не се притеснявайте… Никой не е съвършен… Та, както вече казах, скъпи приятели, предоставям на вашите зрителни възприятия тези две снимки. На пръв поглед имат нещо общо, нали? На същия този пръв поглед обаче са и много различни… Хм, къде са, аджаба, разликите и приликите, питам се… Гледам ги и си мисля, че колкото повече мисля, толкова повече се замислям… Дааа, една от приликите е, че и на двете мен ме има, а вас – не. Което си е съвсем в реда на нещата. Защото това са си мои снимки! На първата съм детето, а на втората няма да кажа кой съм, за да не разбивам илюзиите на невръстните си фенове. Ще намекна само /приемете го за жокерче/, че снимките не са акрани.

sashkin_santa   Едната е по-възрасна от другата с… доста години. Да кажем 44. Очевидната разлика пък е в цветовете – едната е шарена, а на другата преобладават сиво-сивите тонове… Само че истинските неща не се виждат с очите, а само със сърцето… Съгласни сте с Малкия принц, нали? Та, докарахме я някак си до задачката… Ако не ви се занимава с моите снимки /ще ви разбера и няма да ви се обидя, честна пионерска/, извадете си албумите, поиздухайте праха от тях и намерете две ваши. Ама такива, че хем да си приличат, хем не много… Изолирайте се от всякакви дразнители /от рода на деца, половинки, тъщи, четвъртинки, свекърви и прочие/, налейте си чаша червено вино, пуснете тихо любима песен, запалете цигара /ако сте пушачи/ и се вгледайте в снимките… Гледайте ги, докато приликите станат повече от разликите. Това ще означава, че сте започнали да виждате със сърцето… Някъде тук се усмихнете, изпийте две-три глътки от виното за мое здраве, че нещо напоследък… ама да не ви се оплаквам… и съвсем накратко ми разкажете как сте се почувствали. Ще ви бъда признателен до гроб. А и да не е до гроб, на вас какво ви пука… Аз обаче ще разбера, че сте ми истински приятели… Очаквам написаното на sashkin.org@abv.bg! До скоро!

Коментари:
  1. suni_d says:

    А бе Сашо!? 😳 Само ме подтикваш към равносметки, дето ме натъжават, кой знае защо…. 🙁 Разликите ги открих веднага /на твоите снимки/: на първата си много “по-недоволен” от “нещо”, пък на втората – струва ми се си осъзнато по-щастлив, че си зарадвал малкото човече до тебе… 😳 Недей да си ми “признателен до гроб” за това откровение – стига ми само “да се почерпим по едно” някой път… тримцата 😛

:) :D :( :o 8O :? 8) :x :P :| ;) :lol: :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :mrgreen: